"Cserépedények" diakóniai szolgálat

Az egyházközség neve: Pesthidegkúti Református Egyházközség

Címe: 1028. Bp. Hidegkúti út 64-66.
Telefonszáma: 397-4315, 0630-3838145
E-mail címe: kg.hidegkut @ t-online.hu
Képviselője: Kovács Gergely, lelkész és Mikus Dezső, gondnok

Jellege:  anyaegyházközség. A presbitérium létszáma: 12+6. A választói névjegyzékben szereplők száma 380

A gyülekezet által működtetett diakóniai szolgálat neve:"Cserépedények”  Címe: 1028. Bp. Hidegkúti út 64-66.
Képviselők és vezetők: Ráczné Kulcsár Katalin és Koller Klára (önkéntes szolgálatként mindketten)  Vezetők mobilszáma: +3620 2123180; 06304605501                           E-mail címek: 
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A szolgálat alapításának éve: 2008

Bibliai vezérige (igehely): „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekdjétek velük…” (Mt 7,12)

A szolgálat típusa: gyülekezeti diakónia

A buy clomid online szolgálat rövid története: Az 1929 óta létező gyülekezetben mindig hangsúlyos volt a diakóniai munka: a szegények, elesettek, rászorulók, idősek, betegek és családtagjaik ápolása, felkarolása, gondozása. Immáron több mint 10 éve igyekszünk szervezetten diakóniai csoportot működtetve, a kapcsolattartást intenzívebbé téve végezni ezt a szolgálatot. 2008-ban Kenézné Ádám Zsuzsanna mentálhigiénés szakember Kovács Gergely lelkész és diakóniai lelkületű testvérek segítségével hívta életre a csoportot a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhiginés projekt megvalósításaként.  Így csoport indulásánál ott volt: Eschbach Tiborné Éva, dr. Futó Judit, dr. Kádár Katalin, Kassai Csilla, Küller András, Nagyházi Emőke, Nikházy János†, Müller Károlyné Gizella, Péter Imre és felesége Ilonka, Szarka Emőke, Szigeti Zsuzsanna, és Sziklai Istvánné Ágnes.

A diakóniai szolgálatok célcsoportjai: gyülekezetünkben több mint hetven 75 év feletti vagy fogyatékkal élő testvér van, ők az elsődleges célcsoport. A korcsoportból adódóan többen vannak otthoni vagy kórházi ellátásra szoruló betegek, akik kifejezett figyelmet igényelnek. Csakúgy, mint az anyagi nehézségekkel küszködő idősek, családok, nagycsaládosok.

Küldetése, szakmai koncepció, diakóniai munka röviden:

A buy levitra segítségnyújtás a magányos idősek, a fogyatékkal élők, a betegek látogatásával, lelki támogatásával, és a mindennapi életükben nyújtott segítéssel valósul meg. Ezen túl autós szolgálatot működtetünk, hogy a gyülekezeti alkalmakra eljussanak. Különösen azokkal az idősekkel való kapcsolattartás nélkülözhetetlen, akik már nehezen, ritkán jutnak el a gyülekezetbe. Munkánkban fő szempont a szeretet, a türelem, és az érdeklődő meghallgatás: fáradhatatlanul buy kamagra online forduljunk a rászorulókhoz, és - őszinte hálaadással - eszközök legyünk az Úr kezében, az Ő dicsőségére. Karácsonykor ajándékcsomaggal látogatjuk meg őket és virágvasárnap szeretetvendégséget szervezünk, amit egy régi hagyomány felelevenítésével „Érett kalászok” szeretetvendégségének hívunk.

A szeretetkapcsolatot elsősorban hittestvéreinkkel gyakoroljuk, de a közvetlen környezetünkben élő, hitben nem járók diakóniai gondozását is végezzük missziós céllal. Közelünkben lévő két nem felekezeti idősotthonban nagyobb ünnepek előtt segédkezünk az istentisztelet megtartásában (húsvét, pünkösd, reformáció, karácsony) és havonta tartunk bibliaórát. Segítő párokat alakítottunk ki, amivel egymást is segítjük a szolgálatban. Havonta tartunk megbeszélést a lelkipásztorok, a gondnok részvételével és teszünk javaslatot a további feladatokra. A szolgálat során mi is épülünk, és a gyülekezeti közösség is gazdagodik, az Úr akarata szerint.

A rászoruló nagycsaládokat, fogyatékkal élőket rendszeresen anyagi és egyéb segítséget nyújtunk.

Feladatunk még a szeretetvendégségek, a gyermektábor és egyéb gyülekezeti alkalmak szervezése és háttér szolgálata.

Lelkiség megjelenése a szolgálatban: Krisztussal clomid online fenntartott élő kapcsolat teszi lehetővé, hogy az Ő akarata szerint végezzük diakóniai munkánkat. A magányos idősek, betegek várják, igénylik látogatásaink alkalmával a beszélgetést és a közös imát. A diakóniai szolgálat közösségben, vagy egyéni csendességünkben visszük a szenvedő, rászoruló ember ügyét imádságainkban az Úr elé. Az imaszolgálat mellett a lelkipásztorokkal együttműködve, őket kiegészítve lelkigondozást végzünk.

Hat éve rendszeres diakóniai képzést tartunk a szolgálatunkhoz kapcsolódó témákban, amelyben Szarka propecia online Miklós lelkipásztor, pasztoralpszichológus és Háromszéki Botond kórház lelkész előadásaival, esettanulmányi gyakorlataival komoly szerepet vállaltak.

Kapcsolatok, együttműködése más szervezetekkel, gyülekezetekkel és szolgálatokkal: A Kunmadarasi és az Igari Református Gyülekezettel van intenzív kapcsolatunk. Különböző módokon segítjük őket, évente látogatjuk egymást.

Önkéntesek részvétele a szolgálatban: különböző tálentumokkal és ajándékokkal ellátva 12 priligy online önkéntes szolgáló vesz részt szorosabban, továbbá változó létszámban segítő testvérek egy-egy feladat ellátásában. Elsősorban nőtestvérek, többeknek világi vagy volt világi foglalkozása is kötődik a szolgálathoz: tanárok, orvosok, szociális munkás. 

Egyéb közérdekű információ. A Gyülekezetünk minden helyisége (templom, gyülekezeti termek, 1 db akadálymentes wc) akadálymentesen megközelíthető. Úrvacsoravételkor gluténmentes kenyérrel is szolgálunk lisztérzékenyek számára, ill. a szeretetvendégségeken is figyelünk a különböző speciális étkezési igényekre.

 

 

© Pesthidegkúti Református Gyülekezet 2013-2015.